Karamelislagkage

Karamelislagkage
Der skulle selvfølgelig en eller anden slags lagkage til Annes fødselsdag, og da Anne elsker is, blev det til en islagkage. Vi skulle jo have noget at sætte lysene i.
Hun er meget glad for karamel, så isvalget faldt på karamelis og daimis. Til bunden bagte jeg en mandelbund og på toppen kom der mandelkrokant.

Karamelislagkage

Islagkage med mandelbund, karamelis, Daimis og mandelkrokant
10-12 stk.

Mandelbund

Ingredienser
3 æggehvider
150 g sukker
150 g mandler eller mandelmel

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Pisk æggehvider til let skum og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt til en skinnende luftig marengs.
  3. Hak mandlerne fint i en foodprocessor og vend dem forsigtigt i marengsen.
  4. Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  5. Hæld marengsen forsigtigt i springformen og bag den i 40-45 minutter.
  6. Lad bunden køle af på en rist. Læg den derefter tilbage i formen.
Karamelis
 
Ingredienser
4 dl piskefløde
300 g sukker
4 dl mælk
1 tsk flage-eller havsalt
  1. Smelt sukkeret til en lys karamel
  2. Kog piskefløden op og stil den til side.
  3. Bland karamellen ned i fløden og rør godt til. Det bruser lidt op, men det er ok. Pisk til det er ensartet.
  4. Pisk mælk og salt i.
  5. Sæt isblandingen i fryseren i 30 minutter.
  6. Hæld derefter isblandingen oven på nøddebunden og stil den i fryseren i en times tid.
Daimis
 
Ingredienser
5 dl piskefløde
4 æggeblommer
4 spsk flormelis
1 vanillestang eller vanillesukker
3 Daim
  1. Pisk æggeblommer og flormelis let og luftigt.
  2. Pisk piskefløden til flødeskum
  3. Hak Daimen ud i mindre stykker og vend den i æggeblandingen.
  4. Vend æggeblandingen sammen med flødeskummet.
  5. Hæld isen oven på karamelisen.
Mandelkrokant
 
Ingredienser
125 g mandler
100 g sukker
  1. Smelt sukkeret til en lys karamel på en pande.
  2. Hak mandlerne i mindre stykker.
  3. Når sukkeret er smeltet, hældes mandlerne i. 
  4. Vend mandlerene i sukkeret i 5-6 mandler.
  5. Hæld mandelkrokanten over på et stykke bagepapir og lad den køle af.
  6. Når den er kølet af, hakkes den i mindre stykker og drysses ud over Damisen.
Tip!
Jeg lagde karamelisen oven på mandelbunden. En anden gang ville jeg lægge Daimisen oven på bunden og karamelisen øverst, så den ikke løber ned i bunden.