Rabarbertrifli

En af mine yndlingsdesserter er rabarbertrifli. Det var et fast menuindslag hos min moster, og hun var romsmester i det. Sidste år satte jeg tre rabarberplanter i haven, og de har virkelig fået fat i år, så vi kunne allerede høste en hel del.

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

4 pers.

Rabarberkompot

  • 400 g rabarber
  • 80 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker eller en halv vanillestang
  • 3-4 spsk vand

Vanillecreme

  • 2 æg
  • 30-35 g maizena
  • 2 tsk vanillesukker eller en halv vanillestang
  • 1/2 l sødmælk
  • 75 g sukker
  • Makroner
  • 1/4 l piskefløde
  1. Til rabarberkompotten skæres rabarberne ud i 2 cm tykke skiver
  2. Hæld rabarberne i en tykbundet gryde sammen med resten af ingredienserne.
  3. Sæt gryden over på medium varme og rør ofte rundt. Tilsæt evt. mere vand.
  4. Småsimrer til det er blevet til en tyk grød.
  5. Stilles til afkøling
  6. Til vanillecremen piskes æg og maizena grundigt sammen, så der ikke længere er klumper i.
  7. Tilsæt mælk, vanille og sukker og pisk det hele sammen.
  8. Varm vanillecremen op ved middelvarme. Rør jævnligt, så den ikke brænder på. Hvis den er ved at skille, kan du give den lidt iskold sødmælk.
  9. Lad cremen koge forsigtigt i et par minutter.
  10. Stil den til afkøling.
  11. Så skal triflien samles. I et højt glas lægges først et lag kompot, så et lag creme og derefter et lag knuste makroner. Gentages og der sluttes af med en skefuld kold, friskpisket let flødeskum.