Risalamande

Risalamande – julens højdepunkt

Vi har lige holdt julefrokost i vores vennekreds for 30. gang, og i 28 af de år har jeg stået for risalamanden. De første år købte jeg risengrøden i en pølse i IRMA. Den gang var vi ikke så nøjeregnende. I dag laver jeg naturligvis selv grøden.
Jeg tror næppe, at der er en dessert, som der er så mange holdninger til. Jeg kan bedst lide en let og luftig risalamande lavet på en meget letpisket flødeskum og med rigelig grofthakkede mandler.
Det allervigtigste er, at grøden er lind og uden klumper. Så hvis den er lavet dagen før, så sørg for at røre den op med lidt ekstra sødmælk.
Smut gerne mandlerne dagen før, så de når at tørre lidt. Så er de nemmere at hakke.
Og så det sidste tip. Brug altid flormelis, da det bliver lettere optaget i fløden end almindelig sukker.

RIsalamande

Risalamande
4 pers.

Ingredienser
85 g grødris
1 dl vand
1/2 liter sødmælk
1/4 l piskefløde
75 g smuttede mandler
3 spsk flormelis
2 tsk vanillesukker eller 1 vanillestang

  1. Kog vandet op i en stor gryde.
  2. Tilsæt grødrisene og lad dem koge med i to minutter.
  3. Tilsæt sødmælken. Når grøden koger op, skrues ned på et lavt blus, og grøden koger i ca. 30 minutter. Rør rundt jævnligt.Jeg lader grøden koge, til den næsten har taget al mælken ind.
  4. Lad grøden køle helt ned.
  5. Pisk flødeskummet let og luftigt.
  6. Hak de smuttede mandler.Husk at gemme en til mandelgaven.
  7. Bland grød, flødeskum og mandler lidt ad gangen, til den har den rette konsistens. 
  8. Smag til med flormelis og vanille.
  9. Serveres med kirsebærsovs.