Tiramisu

Fødselsdagstiramisu til Idas fødselsdag

I dag er det Idas fødselsdag. Hurra, hurra, hurra.
Dagen startede som altid med pandekager og fødselsdagstog. Med gaver og sang!
Normalt slutter dagen med islagkage, men i år ville Ida have tiramisu, så den blev serveret med lagkagelys og kageflag.

Tiramisu


Tiramisu
4 portioner

Ingredienser
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
250 g mascarpone
1 tsk vanillesukker
1/2 pakke ladyfingers (fås i IRMA, Føtex etc.)
1 1/2 dl stærk kaffe
(Hvis den er til voksne, kan man tilsætte 1 1/2 dl marsala i kaffen, men jeg kan bedst lide den uden).
Kakaopulver

  1. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Tilsæt mascarponen lidt ad gangen og pisk grundigt, til der ikke er nogen klumper i.
  3. Pisk til sidst vanillesukker i.
  4. Dyp ladyfingers i den stærke kaffe. Læg et lag nederst i dessertglasset eller fadet og hæld et lag creme ovenpå. Læg evt. et lag ladyfingers og creme til.
  5. Lad den trække mindst 3 timer i køleskabet.
  6. Inden servering drysses kakaopulver over gennem en si.