Kartoffelsild

Første fiskeret til censorfrokost var en kartoffelsild – en ret, som min introducerede os for for et par år siden. Det er en god variation af den traditionelle silderet og nem at lave som portionsret. Portionsserveringen gør også, at man ikke står tilbage med kilovis af sild efter familiefrokosten.

Kartoffelsild

Kartoffelsild

4 portioner

  •  4 marinerede sildefileter
  •  8-10 små kogte kartofler
  •  2-3 hårdkogte æg
  • 3/4 dl piskefløde
  • 35 g mayonnaice
  • Lidt karry
  • Lidt vineddike
  • Salt
  • Sukker
  • Purløg
  1. Kog æggene og kartoflerne.
  2. Skær hver sildefilet op i to stykker.
  3. Find 4 små portionsglas frem.
  4. Pisk piskefløden til en let skum.
  5. Bland mayonnaise i flødeskummet og smag til med karry, vineddike, salt og lidt sukker.
  6. Læg skiftevis kartofler, æg og sild i to lag. Når det første lag er lagt, hældes en spiseskefuld dressing over. Gør det samme ovenpå det øverste lag.
  7. Slut af med lidt purløg på toppen.
  8. Smager rigtig godt sammen med softkernerugbrøddet.