
Røget fisk er lig sommer, og især røget makrel er et hit. En tur til fiskemanden i Frederiksværk efter nyrøgede makrel med nye kartofler og creme fraiche med purløg. Guf!
Censorfrokosterne fortsætter, og i morgen skal de have røget makrelmousse. Jeg prøvede den af i går, da jeg havde to søde veninder til frokost, og den blev godkendt.
_______________________________________________________________________________
Røget makrelmousse
Ingredienser
4 pers.
- 200 g røget makrel (ca. 1 makrel)
- 1 spsk god mayonnaise
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 dl fintklippet purløg
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- salt og peber
- Pil kødet af den røgede makrel og vær ekstra opmærksom på ben.
- Rør mayo, creme fraiche, purløg og citronsaft sammen.
- Tilsæt makrel og smag til med salt og peber.
- Server med et lækkert stykke rugbrød og radiser.