Røget makrelmousse

Røget makrelmousse

Røget fisk er lig sommer, og især røget makrel er et hit. En tur til fiskemanden i Frederiksværk efter nyrøgede makrel med nye kartofler og creme fraiche med purløg. Guf!

Censorfrokosterne fortsætter, og i morgen skal de have røget makrelmousse. Jeg prøvede den af i går, da jeg havde to søde veninder til frokost, og den blev godkendt.

_______________________________________________________________________________

Røget makrelmousse

Ingredienser

4 pers.

  • 200 g røget makrel (ca. 1 makrel)
  • 1 spsk god mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og peber
  1. Pil kødet af den røgede makrel og vær ekstra opmærksom på ben.
  2. Rør mayo, creme fraiche, purløg og citronsaft sammen.
  3. Tilsæt makrel og smag til med salt og peber.
  4. Server med et lækkert stykke rugbrød og radiser.