Blommefrangipane med syltede blommer og vanillecreme

Blommefrangipane med syltede blommer og vanillecreme

Her kommer opskriften på kagen fra weekendens kagekonkurrence på Farmer’s market i Hørsholm. Temaet var årstidens frugt og efter mange overvejelser endte jeg med blommer, da det er én af mine yndlingsfrugter.

Jeg bruger altid Jamie Olivers opskrift på mørdej. Jeg synes, at den er superlækker. Hvis du har mulighed for at røre den i en røremaskine, er det bedst. Jo mindre du har fingrene i mørdejen, jo bedre.
Min erfaring med forme er, at det bedst kan betale sig at bruge metalforme med slip let belægning. Mørdejen bliver rigtig mør og sprød med en rigtig flot kant.

 

 

 

 

 

 

 


Frangipane med blommer, vanillesyltede blommer og vanillecreme

Mørdej

Ingredienser
125 g koldt smør
100 g flormelis
1 tsk.salt
250 g hvedemel
2 æggeblommer 
2 spsk koldt vand

  1. Ælt smør, salt og sukker sammen. 
  2. Rør så melet og æggeblommerne i. 
  3. Når det er rørt sammen, skal de ligne grov rask. 
  4. Dejen samles med vandet, trykkes i facon, pakkes ind i film og lægges i køleskabet i mindst en halv time.

Frangipane

Ingredienser
150 g sukker
150 g stuetempereret smør
170 g mandelmel
  2 æg
5-6 blommer udstenet og skåret i tredjedele
2 tsk vanillesukker

  1. Sukker og smør piskes let og luftigt.
  2. Mandelmelet tilsættes og derefter et æg ad gangen.
  3. Blommerne kan godt være lidt sure, så når de er skåret ud, kan du vende dem i vanillesukker for lige at tage det bitre af dem.
  4. Ovnen varmes op til 160 grader varmluft.
  5. Dejen rulles ud til 5-6 mm tykkelse og lægges i den smurte tærteform. 
  6. Derefter fordeles frangipanen i formen.
  7. Vær obs på at mørdejen ikke skal forbage i denne opskrift.
  8. Fordel blommerne i frangipanen i et smukt mønster og bag kagen i  ca. 40 minutter.
Vanillesyltede blommer


Ingredienser

8 blommer
1-2 tsk sukker pr blomme
1/2 vanillestang 
2 dl vand

  1. Halver blommerne og udsten dem. 
  2. Skær dem i tredjedele og læg dem i en kasserolle. 
  3. Tilsæt sukker, vanille og vand.
  4. Når det koger, tages blommerne forsigtigt op, og lagen koges ind til en sirup.
  5. Hældes over blommerne og køler af.

Vanillecreme

Ingredienser

2 æggeblommer
2 spsk sukker
1/2 vanillestang
1/4 liter piskefløde eller double cream

  1. Piskefløden piskes til skum i den ene skål. 
  2. Æggeblommer og sukker piskes luftigt og vendes ned i piskefløden. 
  3. Uhmmm!