Æblekage a la anneauchocolat

Æblekage a la Anneauchocolat

Så er Bagedysten skudt i gang. Hvilke dramaer! Jeg elsker også at bage og med alle de æbler vi har i haven, er det helt oplagt at bage æblekager. Der findes et væld af opskrifter, man kan kaste sig ud i. I søndags blev det et en formkage fundet på anneauchocolat.dk’s hjemmeside. En side jeg ofte bruger, når det gælder både kager og desserter. Hendes panna cotta med rosmarinstegte æbler er nærmest himmelsk. I får her den æblekage, som anneauchocolat kalder æblekage a la Skarum. Jeg brugte lidt flere æbler, end hendes opskrift angav, og jeg lavede en lidt større portion, da den skulle i en springform på 24 cm.

Æblekage a la Skarum

Ingredienser

250 g blødt smør
310 g sukker
4 hele æg
200 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
4-5 æbler i både
Kanelsukker

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Smøret røres hvidt med sukker. 
  3. Herefter tilsættes et æg ad gangen. 
  4. I en anden skål blandes mel og bagepulver, hvorefter det røres i æggeblandingen.
  5. Æblerne skæres i både og vendes i kanelsukker.
  6. Dejen hældes i en springform beklædt med bagepapir. 
  7. Æblerne trykkes let ned i dejen.
  8. Bages ved i 50-60 minutter.
  9. Kan serveres med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis. Vi spiste den au naturel, og det fungerede også fint.
Æblekage a la Skarum