Æblemuffins

Æblemuffins

Vi har haft en herlig dag i København i dag. Vejret var skønt, så sammen med det halve af Storkøbenhavn drog vi derind.
Formålet var hygge og indkøb af nye køkkenredskaber. Det endte med en firkantet tærteform fra Illums Bolighus og en rund af slagsen samt en dejskærer fra Kunst og Køkkentøj.
Middagen tog vi hos Voulez-Vous i Lars Bjørnsstræde. Vi fik tarte flambee og en salat. Jeg har postet et billede af tærten, som var virkelig lækker.
Så dagens blog bliver de æblemuffins, som jeg lavede til mine gamle kolleger i fredags, hvor de skulle stå vagt til skolernes motionsdag på et meget koldt hjørne.

Æblemuffins

Æblemuffins

Ca. 15 stk.
Ingredienser
180 g sukker
100 g stuetempereret smør
2 æg
3 tsk vanillesukker
350 g hvedemel
4 tsk bagepulver
1 nip salt
2, 5 dl mælk
2 æbler i tern

Tænd ovnen på 190 grader.
Pisk sukker og smør let og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen.
Bland mel, vanillesukker, bagepulver og salt og vend det i æggesukkerblandingen skiftevis med mælken, til dejen er fin og glat.
Skær æblerne i tern og vend dem forsigtigt i dejen.
Hvis du har en muffinform, så fyld hullerne med papirforme og fyld dem 2/3 op. Sørg for at der er æble i hver muffin.
Bages 10-15 minutter.
Drys med flormelis inden servering.