Æbletærte med marcipan

 

Æbletærte med marcipan

Så er æblesæsonen skudt i gang. Vi skulle have en god kage lørdag aften, så jeg kastede mig ud i en æbletærte med marcipan, da jeg stadig har ret store mængder marcipan tilbage fra min kurv fra Odense Marcipan.

Det er god gæstemad, da mørdejen kan laves dejen før. Jeg har investeret i forme med løse bunde, som bare skal smøres godt, så får man et smukt resultat.

__________________________________________________________________________

Æbletærte med marcipan

4-6 pers.

Mørdej:

  • 125 g koldt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk salt
  • 250 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 125 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 4 spsk flydende honning
  •  1 æg
  • Korn af 1/2 vanillestang
  • Kanelsukker
  • 2-3 ikke for søde æbler
  1. Start med mørdejen: Ælt smør, salt og sukker sammen. Hvis du har en foodprocessor, så er det meget nemmere og giver et bedre resultat. Fremgangsmåden er den samme.
  2. Rør så melet og æggeblommerne i.
  3. Når det er rørt sammen, skal de ligne grov rask.
  4. Dejen samles med vandet, trykkes i facon, pakkes ind i film og lægges i køleskabet i mindst en halv time.
  5. Tænd ovnen på 200º.
  6. Forbag tærten i 10 minutter. Dæk kanten med stanniol, så den ikke løber ned.
  7. Rør marcipan, blødt smør, honning, æg og vanillestang med en elpisker eller i foodprocessoren.
  8. Fjern kernehuset i æblerne og skær dem ud i både.
  9. Tag tærten ud af ovnen, fjern stanniolen og smør marcipanblandingen ud på bunden.
  10. Læg æblebundene i et smukt mønster.
  11. Drys med kanelsukker og bag tærten i 30-35 minutter.
  12. Serveres med kold flødeskum eller creme fraiche.