Banankage

Ida i køkkenet – lækkert bananbrød

Bageånden kom over Ida i dag. Det har den nok været siden i går, hvor hun fik ‘Den store bagedyst’ – kogebogen af Anne.
Hun fik øje på fire meget modne bananer ude i køkkenet og blev enig med sig selv om, at det kunne bruges til noget godt. Den smager virkelig godt. Den er svampet og meget let.

Idas lækre bananbrød

Ingredienser
285 g hvedemel
1 tsk natron
1/2 tsk salt 
115 g smør og lidt ekstra til formen
2 æg
4 meget modne bananer
0,75 dl kærnemælk
1 tsk vanillesukker

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Smør en mellemstor brødform med smør – læg en klat i bunden
  3. Bland mel, natron og salt i en skål.
  4. Pisk smør og sukker let og luftigt.
  5. Tilsæt æg, mosede bananer, kærnemælk og vanillesukker.
  6. Sigt melblandingen ned i dejen og vend det hele forsigtigt sammen.
  7. Hæld dejen ned i brødformen og bag den i 50-55 minutter.
  8. Lad den køle af på en rist.