Citronkage med marcipan

Citronkage med marcipan

Jeg vandt den flotte kurv fra Odense Marcipan, og jeg prøver nu forskellige opskrifter af med marcipan, nougat og forskellige typer af pynt. Det er meget hyggeligt.

Vi skulle til middag hos min mor og skulle have noget med til kaffen, og er der så noget bedre end en hjemmebagt kage. Og da jeg lige havde ligget syg i fem dage, så trængte jeg virkelig til at lave noget andet end at ligge på sofaen og se tv. Det kan man godt blive lidt træt af.

Denne gang kombinerede jeg et par af mine yndlingssmage, nemlig marcipan og citron. Det kan jo ikke gå galt. I kurver lå der også forskellige typer af pynt, og jeg prøvede de frysetørrede skovbær, som smager virkelig godt.

___________________________________________________________________

Citronkage med marcipan
6-8 personer

  • 150 g revet marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • Revet skal af en citron
  • 75 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 225 g flormelis
  • Saft af en citron
  • Lidt koldt vand

Frysetørrede hindbær eller skovbær til pynt

  1. Tænd ovnen på 180º.
  2. Riv marcipanen og bland den grundigt med det bløde smør.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt.
  4. Riv citronen fint og vend den i dejen sammen med mel og bagepulver.
  5. Smør en springform og hæld dejen i.
  6. Kagen bages i 20-26 minutter.
  7. Bland flormelisen med citronsaft.
  8. Spæd evt. op med koldt vand.
  9. Når kagen er kølet af, hældes glasuren over, og der drysses med frysetørrede bær.