Citronkage

Citronkage med britisk inspiration

Jeg har med meget stor interesse fulgt den britiske bagedyst. Englænderne kan bare det med kage!
I får derfor nu opskriften på den lækreste og nemmeste citronkage. Nem at bage og nem at servere og hvis man er vild med citron, så er denne kage bare sagen.

Citronkage med citrondryp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citronkage med citrondryp

Ingredienser:
225 g stuetempereret smør
225 g sukker
275 g mel
2 spsk bagepulver
4 æg
4 spsk mælk
Citronskal af to citroner

Citrondryp

Ingredienser:
175 g sukker
Saft af 2 citroner

Flormelis

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Pisk alle ingredienserne grundigt sammen.
  3. Hæld dejen over i en bradepande på 30×23 cm. Det giver pæne stykker at bage den i en firkantet form frem for en rund.
  4. Bages i 35-40 minutter
  5. Forbered citrondryppet: Pres citronerne og bland med sukkeret. Rør i det flere gange, så sukkeret kan blive opløst.
  6. Når kagen er færdig, skal den stå i 5 minutter. Endelig ikke længere tid, da den ellers ikke kan optage citrondryppet. Gør du det før, kan citrondryppet løbe gennem kagen.
  7. Hæld derefter citrondryppet ned i den varme kage med en stor ske. Lad kagen langsomt optage så meget af citrondryppet som muligt.
  8. Inden servering kan du drysse flormelis over gennem en si.