Citrontærte med marengs

Citrontærte med marengs

Min absolutte yndlingskage er citrontærte med marengs, men af en eller anden mærkelig grund har jeg aldrig lavet den, så da Ida foreslog, at hun godt ville prøve at bage den, var det jo fantastisk. Jeg lavede mørdejen, og Ida lavede citroncremen og marengsen. Resultatet blev intet mindre end forrygende, og den var en del nemmere at lave, end vi havde regnet med.

_______________________________________________________________

Mørdej
  • 125 g koldt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk salt
  • 250 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk koldt vand
Citroncreme
  • Fintrevet skal af to usprøjtede citroner
  • Saft af to citroner (1 dl)
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 125 g flormelis
  • 1 dl mælk
  • 3 hele æg
  • 3 æggeblommer
  • 50 g smør
Marengs
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk citronsaft
  1. Til mørdejen æltes smør, salt og sukker sammen.
  2. Rør så melet og æggeblommerne i.
  3. Når det er rørt sammen, skal det ligne grov rask.
  4. Dejen samles med vandet, trykkes i facon, pakkes ind i film og lægges i køleskabet i mindst en halv time.
  5. Tænd ovnen på 180º.
  6. Dejen rulles ud og lægges i en velsmurt tærteform.
  7. Forbages i 8-10 minutter.
  8. Til cremen piskes citronskal, citronsaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde.
  9. Sæt cremen over på mediumvarme og kog den godt igennem under piskning.
  10. Skær smørret i små tern og pisk det ind i cremen.
  11. Fordel cremen i den forbagte tærtebund og sæt den på køl.
  12. Når cremen er kølet helt ned, skal du i gang med marengsen.
  13. Rør æggehviderne skummende og  tilsæt så  4 spsk. sukker og citronsaft og pisk hviderne helt stive.
  14. Vend resten af sukkeret i marengsen.
  15. Sprøjt med en stor stjernetylle marengsen ud på tærten.
  16. Sæt den i ovnen ved 250º i 10 minutter, til toppen er lysebrun eller brug en brænder.