Devonshire scones

En tur i London betyder altid et besøg hos Liberty i Regent Street. Dels fordi huset er fantastisk smukt med bindingsværk og gamle træpaneler og trapper. Dels fordi deres café på anden sal byder på en herlig cream tea med scones, clotted cream og hjemmelavet marmelade. Clotted cream er, til dem der ikke har været så heldige at løbe ind i det, en meget tyk flødeskum, som smager fantastisk mild og cremet. Hvis man vil kopiere det herhjemme, smager flødeskum lækkert ovenpå.

Jeg rørte scones i min røremaskine, men de kan sagtens laves i hånden.

Devonshire scones

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 75 g stuetempereret smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • Ca. 2 1/2 dl mælk
  1. Tænd ovnen på 210º
  2. Hæld mel og bagepulver i en skål.
  3. Tilsæt mel og smuldr det, til det ligner revet ost.
  4. Tilsæt sukker.
  5. Pisk æg og mælk sammen og gem 2 spsk. af æggeblandingen til at pensle med.
  6. Hæld æggeblandingen i skålen og rør det hele hurtigt sammen.
  7. Rul eller tryk dejen ud til 1-2 cm tykkelse.
  8. Stik scones ud ved  at tage en udstiksform på omkring 7 cm og tryk formen lige ned i dejen. Den skal ikke drejes rundt, da scones så vil miste formen.
  9. Sæt dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med mælkeæggeblandingen.
  10. Bages i 10-15 minutter. Tjek efter 8 min., da bagetiden varierer efter størrelsen. De er færdige, når de er fint lysebrune.