Farmors æbleskiver

Æbleskiver lavet i farmors gamle æbleskivepande

Min farmor har altid bagt æbleskiver. Da jeg var barn, var jeg så vild med min farmors æbleskiver, at jeg fik lokket hende til at lave dem til min fødselsdag i juni måned!
Senere lavede hun store mængder, når vi inviterede vennerne til gløgg i ungdomsboligen.
Nu har jeg overtaget tjansen og farmors opskrift, som hun har fået fra sin svigermor, min oldemor. Jeg har denne gang også lånt hendes æbleskivepande, da de gamle pander har større huller end de nye. Jeg steger dem i palmin, men de kan også steges i smør, hvis man foretrækker det.

Æbleskiver

Farmors æbleskiveopskrift
Ca. 50 stk.

Ingredienser
626 g mel
1 knsp salt
1 spsk. sukker
1 spsk. vanillesukker
2 tsk natron
5 æg
1 l kærnemælk 
Palmin eller smør

  1. Bland mel, sukker, salt, vanillesukker og natron
  2. Pisk æggene i.
  3. Pisk til sidst kærnemælken i, til dejen er glat. Konsistensen skal minde om havregrød.
  4. Smelt palminen, så den er til at hælde i hullerne. Eller skær små stykker smør, så de er klar til at blive lagt i hullerne.
  5. Hæld dej i op til kanten. Steg et minut og vend æbleskiven en kvart omgang. Et minut tid efter vendes æbleskiven helt rundt. De skal stege, til de virker lette.
  6. Kan spises med det samme eller fryses til senere brug.
  7. Serveres med syltetøj og florsukker