Min søster mindede mig forleden om en chokoladekage, som vi ofte lavede som børn, så da hun skulle komme til middag forleden, så kogebøgerne blev fundet frem i et forsøg på at få kreeret en ny opskrift. Opskriften finder du her, og den blev godkendt af min søster. Chokoladekagen bliver skåret over og smurt med chokoladeganache i midten og på toppen. Kagen er også god uden ganachen.

Gumset chokoladekage med chokoladeganache
Kageingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 125 g smør
- 5 æg
- 250 g sukker
- 100 g hvedemel
- 50 g hollandsk kakao
- 1 tsk bagepulver
Ganacheingredienser
- 150 g mørk chokolade
- 2 1/2 dl piskefløde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Hak chokoladen groft og skær smørret i tern.
- Hæld chokoladen og smørret i en skål og smelt over vandbad.
- Lad chokoldeblandingen køle lidt af.
- Mel, kakao og bagepulver blandes i en skål.
- Æg og sukker piskes stift.
- Hæld langsomt chokoladeblandingen ned i æggesnapsen, mens du pisker.
- Vend forsigtigt melblandingen i chokolademassen.
- Smør eller læg bagepapir i en springform og hæld dejen i.
- Bages i ca. 45 minutter.
- Så er det i gang med ganachen.
- Hæld piskefløden i en kasserolle og varm den op til kogepunktet.
- Hak chokoladen.
- Hæld den hakkede chokolade ned i fløden og lad det smelte under omrøring over lav varme.
- Når kagen er bagt, afkøles den og skæres derefter over.
- Smør et lag ganachen på midten og toppen.
- Pynt med valnødder.