Gumset chokoladekage med chokoladeganache

Min søster mindede mig forleden om en chokoladekage, som vi ofte lavede som børn, så da hun skulle komme til middag forleden, så kogebøgerne blev fundet frem i et forsøg på at få kreeret en ny opskrift. Opskriften finder du her, og den blev godkendt af min søster. Chokoladekagen bliver skåret over og smurt med chokoladeganache i midten og på toppen. Kagen er også god uden ganachen.

Gumset chokoladekage med chokoladeganache

Gumset chokoladekage med chokoladeganache

Kageingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 5 æg
  • 250 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g hollandsk kakao
  • 1 tsk bagepulver

Ganacheingredienser

  • 150 g mørk chokolade
  • 2 1/2 dl piskefløde
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Hak chokoladen groft og skær smørret i tern.
  3. Hæld chokoladen og smørret i en skål og smelt over vandbad.
  4. Lad chokoldeblandingen køle lidt af.
  5. Mel, kakao og bagepulver blandes i en skål.
  6. Æg og sukker piskes stift.
  7. Hæld langsomt chokoladeblandingen ned i æggesnapsen, mens du pisker.
  8. Vend forsigtigt melblandingen i chokolademassen.
  9. Smør eller læg bagepapir i en springform og hæld dejen i.
  10. Bages i ca. 45 minutter.
  11. Så er det i gang med ganachen.
  12. Hæld piskefløden i en kasserolle og varm den op til kogepunktet.
  13. Hak chokoladen.
  14. Hæld den hakkede chokolade ned i fløden og lad det smelte under omrøring over lav varme.
  15. Når kagen er bagt, afkøles den og skæres derefter over.
  16. Smør et lag ganachen på midten og toppen.
  17. Pynt med valnødder.