Hvid chokoladebrownie

Hvid chokoladebrownie til Annes fødselsdag

Vores Anne fylder 18 år i dag. Vi skal have stor fest næste lørdag, så i dag havde Anne ‘kun’ inviteret bedsteforældrene til kaffe og kage. 
Vi har i familien en stærk lagkagetradition, men Anne er ikke vild med lagkage, så vi bagte kage i stedet for. Hun er også vild med hvid chokolade, så det blev til en hvid chokoladebrownie. Bag den gerne dagen i forvejen.
Middagen poster jeg i morgen.

Hvid chokoladebrownie

Hvid chokoladebrownie
20 små stykker

Ingredienser:

175 g hvid chokolade
200 g smør
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler
100 g lys chokolade
reven skal af 1/2 appelsin – kan udelades

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav temperatur. Vær forsigtig, da hvid chokolade kan drille. Hvis den bliver for varm, kan den skille.
  3. Smelt smørret.
  4. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  5. Vend den smeltede chokolade og smørret i.
  6. I en anden skål blandes mel og salt. Vendes forsigtigt i ægge-chokoladeblandingen.
  7. Hak mandler og lys chokolade og vend det i dejen.
  8. Til sidst vendes den revne appelsinskal i.
  9. Bages i 25-30 minutter.