Jordbærlagkage

Jordbærlagkage

Peters bror er hjemme fra London i disse dage og har fødselsdag i dag. Der stod derfor lagkage på programmet. Under andre omstændigheder ville jeg nok have valgt en mere efterårsagtig version, men jeg synes, at den skulle være meget traditionel, så valget faldt på jordbær. Pigerne og jeg plukkede en masse jordbær i sommer, som jeg lagde i fryseren, og det var jo heldigt, da de jo så kunne komme i lagkagen.


Jordbærlagkage

10 stykker

Bunde

Ingredienser

5 æggeblommer
5 stiftpiskede æggehvider
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

  1. Pisk de stuetemperede æggeblommer med sukker i mindst 10 minutter. 
  2. Mel, kartoffelmel og bagepulver blandes og sigtes i æggeblandingen. 
  3. Det hele blandes, og æggehviderne vendes forsigtigt i til sidst.
  4. Bages i en springform på 23 cm i 30-40 minutter ved 175 grader. 
  5. Husk at ovnen ikke må åbnes de første 30 minutter.
  6. Når kagen er afkølet, deles den i tre lige store stykker.

Jordbærskum

Ingredienser

500 g frosne, optøede jordbær
1/2 liter piskefløde
1 dl sukker
4 tsk vanillesukker
Friske jordbær til pynt

  1. Piskefløden piskes stiv og tilsætter sukker og vanille. 
  2. 5-6 store jordbær pureres med en gaffel til at smøre på bundene. Resten af jordbærrene hældes i og piskes med.
  3. Pureen smøres på de to nederste bunde.
  4. Jordbærskummet fordeles på alle tre lag og pyntes til sidst med skiver af frisk jordbær.
Lagkage med jordbærskum