Jordbærtærte

Jordbærtærte er altid et hit, så da vi skulle have gæster i går, var det et oplagt valg. Og især fordi jeg  havde fundet et hyggeligt lille udsalg ude på Bagsværdvej, hvor jeg kunne købe helt friske jordbær og nyopgravede kartofler.

Ida og jeg lavede tærten sammen, og lille Ella hjalp Ida med at pynte kagen. Den blev meget fin.

_______________________________________________________________

Jordbærtærte

12-14 stk.

Mørdej

  • 125 g koldt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk salt
  • 250 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk koldt vand

Mazarinmasse

  • 175 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 100 g stuetempereret smør
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • 75 g mørk chokolade til at betrække mazarinen med

Vanillecreme

  • 2 æg
  • 30 g maizena
  • Korn af en halv vanillestang eller 2 tsk vanillesukker
  • 1/2 l sødmælk
  • 75 g sukker
  • 500 g jordbær
  1. Til mørdejen æltes smør, salt og sukker sammen.
  2. Rør så melet og æggeblommerne i.
  3. Når det er rørt sammen, skal de ligne grov rask.
  4. Dejen samles med vandet, trykkes i facon, pakkes ind i film og lægges i køleskabet i mindst en halv time.
  5. Tænd ovnen på 180º.
  6. Tag mørdejen ud af køleskabet og smør en form.
  7. Rul mørdejen ud og læg den i formen. Hold kanten oppe med enten et stykke folie eller bagepapir.
  8. Forbag mørdejen i 10 minutter og fjern så folie eller bagepapir. Bag i 5 minutter til.
  9. Tag tærten ud af ovnen og skru op til 200º.
  10. Så skal mazarinen laves.
  11. Bland marcipan og sukker.
  12. Tilsæt smør og derefter æg et ad gangen.
  13. Vend melet i.
  14. Hæld mazarinen oveni mørdejen og bag den i 15-20 minutter.
  15. Lad mazarinen køle af.
  16. Smelt chokoladen over vandbad og smør mazarinen med chokoladen.
  17. Tid til at lave vanillecreme.
  18. Pisk æg og maizena grundigt sammen i en tykbundet gryde, så der ikke længere er klumper i.
  19. Tilsæt mælk, vanille og sukker og pisk det hele sammen.
  20. Varm vanillecremen op ved middelvarme. Rør jævnligt, så den ikke brænder på. Hvis den er ved at skille, kan du give den lidt iskold sødmælk.
  21. Lad cremen koge forsigtigt i et par minutter.
  22. Stil den til afkøling.
  23. Når vanillecremen er kølet af, lægges den på den chokoladebetrukne mazarin.
  24. Læg jordbærrene i et smukt mønster efter din smag.