Lagkage med chokolademousse og lagkage med hindbærmousse

Lagkager til Julies fødselsdag

I dag har jeg været sat på en lille opgave, da vores gode venners datter havde fødselsdag. Jeg havde lovet at levere to lagkager og brød til 17 personer. Julie meddelte, at hun rigtig godt kunne lide hindbær og chokolade. Efter et par forsøg, til familiens store begejstring, endte jeg på en chokolademoussekage og en hindbærmoussekage. Kagerne blev bygget op på bunde af mandelmel og marengs.
Der kom glasur på toppen, fordi vi havde bestilt sukkerprint hos kagedeko.dk med billeder af Julie til hest og et maleri, som Julie havde lavet. De blev pyntet med marengskys, da Julie ikke er så vild med flødeskum.
Jeg lavede foccacia og fransk landbrød. Opskrifterne findes her på bloggen.

Lagkage med chokolademousse
Bunde til én lagkage


Ingredienser

6 æggehvider = 180 ml pasteuriserede
300 g flormelis 
300 g mandelmel
1 tsk bagepulver

  1. Pisk æggehviderne stive. 
  2. Tilsæt derefter flormelis og pisk æggehviderne seje. Der skal dannes ‘bjerge’, når du pisker. 
  3. Bland mandelmel og bagepulver og vend forsigtigt blandingen ned i æggehviderne.
  4. Dejen fordeles derefter i 3 portioner. Jeg havde omkring 190 g til hver bund. 
  5. Læg bagepapir i en springform med en diameter på 22 cm. 
  6. Fordel dejen jævnt og bag dem 20-25 minutter ved 170 grader. De skal virke sprøde, når de er færdige.
Lagkage med hindbærmousse

Lagkage med hindbærmousse

Ingredienser

1 portion bunde
4 blade husblas
125 g frosne hindbær
2 æggehvider = 60 ml pasteuriserede
75 g sukker
2 1/2 dl piskefløde
200 g flormelis
Kogende vand
Lidt filtreret hindbærsaft.

  1. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. 
  2. De frosne hindbær hældes op i en gryde og koger i mindst 1 minut. 
  3. Husblassen opløses i de varme hindbær. Jeg blander et blad i ad gangen, så det bliver ordentlig opløst. 
  4. Afkøl hindbærblandingen til stuetemperatur.
  5. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk æggehviderne til en sej marengs. 
  6. Pisk piskefløden til en fast flødeskum.
  7. Bland hindbær forsigtigt i flødeskummet.
  8. Bland til sidst hindbærblandingen i æggehviderne og vend det forsigtigt sammen.
  9. Først forede jeg springformen med en kagekant.  Derefter læg en bund ned i springformen. 
  10. Læg halvdelen af hindbærmoussen ned i formen, læg en ny bund i og gentag.
  11. Kagen skal stå i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
  12. Inden servering lavede jeg en glasur af flormelis, lidt filtreret hindbærsaft og kogende vand.

 

Lagkage med chokolademousse

Ingredienser

125 g god chokolade – jeg brugte mælkechokolade 43%, fordi det var til et barn
4 æggeblommer
40 g sukker
2 1/2 dl piskefløde
200 g flormelis
3 spsk mørk kakao

  1. Chokoladen smeltes over vandbad.
  2. Æggeblommerne piskes meget luftige med sukkeret, som skal være opløst i æggeblommerne. 
  3. Den smeltede chokolade piskes i æggesnapsen.
  4. Piskefløden piskes til en fast piskefløde. Tag en stor skefuld flødeskum over i chokoladeæggesnapsen og bland forsigtigt. Hæld derefter chokoladeæggesnapsen over i flødeskummet og vend forsigtigt.
  5. Først forede jeg springformen med en kagekant.  
  6. Derefter læg en bund ned i springformen. Læg halvdelen af chokolademoussen ned i formen. Læg en bund over. 
  7. Moussen er ikke med husblas, så jeg satte den i køleskabet i 15 minutter, så den lige satte sig lidt. Derefter hældte jeg resten af moussen i og ny bund ovenpå.
  8. Skal hvile i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
  9. Bland flormelis og kakao med kogende vand til en dejlig glasur.