Lagkage med hvid chokolademousse og bærmousse

Vores Ida er rigtig dygtig til at bage, så mormor havde hyret hende til at lave lagkagerne til sin fødselsdag. I dag får I den første opskrift.

Selskabet var himmelfaldne, for Ida er kun 13 år og hvilket resultat! De lignede og smagte som noget, vi havde købt hos bageren. Ja, næsten bedre!

Og så lige en advarsel om hvid chokolade. Det er ikke et rent chokoladeprodukt og tåler ikke særlig høj varme. Så smelt altid over vandbad og ved max. 2-3. Ved høje grader vil chokoladen blive til en mærkelig klistret masse, som ikke kan andet end blive smidt i skraldespanden.

Bag evt. bunden et par dage før. Det letter processen, når mousserne skal stivne. Ellers tager det en dags tid at lave kagen.

Lagkage med hvid chokolademousse og bærmousse

Lagkage med hvid chokolademousse og bærmousse

Hvid chokoladebund

Ingredienser

  • 140 g smør
  • 140 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 75 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • Knivspids salt

Hvid chokolademousse

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 250 g hvid chokolademousse
  • 6 dl piskefløde

Bærmousse

Ingredienser

  • 5 blade husblas
  • 1 vanillestang
  • 4 spsk sukker
  • 400 g frossen bærblanding
  • 1 citron – skal og saft
  • 4 dl piskefløde

Krystalliseret hvid chokolade

Ingredienser

  • 50 g vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  1. Først skal bunden bages, da den skal være helt kold, inden den kan bruges.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad ved lave grader.
  4. Pisk æg og sukker luftigt (mindst 10 minutter) og vend chokoladeblandingen ned i.
  5. Sigt mel i og vend igen sammen med salt.
  6. Smør eller beklæd en springform (28 cm i diameter) med bagepapir og bag bunden i 25-30 minutter.
  7. Lad den køle af på en bagerist.
  8. Så er det tid til den hvide chokolademousse.
  9. Sæt husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skil bladene og læg dem enkeltvis i. De skal stå i mindst 20 minutter, gerne lidt længere.
  10. Varm fløden op til kogepunktet. Hak den hvide chokolade og bland den ned i den varme fløde.
  11. Når chokoladen er smeltet, vendes husblassen i. Vrid hvert enkelt blad for vand og rør dem i et ad gangen.
  12. Sæt kagebunden på det fad, som du vil servere kagen på. Sæt springformens ring eller en kagering rundt om. Hvis du vil nørde helt igennem, så sætter du også en kagekant af plastic på, men det kan gøres uden.
  13. Hæld den hvide chokolademousse i og stil kagen på køl i mindst 3 timer, til moussen har sat sig.
  14. Når kagen har stået på køl i tre timer, er det tid til at lave bærmoussen.
  15. Læg 5 blade husblas i rigeligt koldt vand.
  16. Bland bærblandingen med vanillekorn, sukker, citronskal-og saft i en gryde og kog det op til kogepunktet.
  17. Sigt bærrene fra og bland husblassen ned i bærsaften.
  18. Lad det køle af.
  19. Pisk flødeskummet og vend den afkølede bærsaft i.
  20. Hæld bærmoussen oven på den hvide chokolademousse og stil igen til afkøling.
  21. Pynt kagen med friske bær, spiselige blomster eller hvad du nu føler for.
  22. Ida lavede krystalliseret hvid chokolade til pynt. Hun gjorde sådan her:
  23. Varm vand og sukker op til 115 grader.
  24. Hak den hvide chokolade fint.
  25. Hæld sukkkermassen over den hvide chokolade og pisk kraftigt, til chokoladen krystalliserer. Ida brugte en røremaskine.