Lises sandkage

Dengang jeg var barn….. Ja, dengang der fik jeg nede hos Lise den lækreste sandkage med chokoladestykker. Mærkeligt for man skulle jo ikke tro, at der umiddelbart er forskel på sandkager, men den var bare så lækkert gumset med sprød skorpe. Da Lise døde for flere år siden, forsvandt opskriften, og vi har flere gange forsøgt at skabe den selv. Mirakuløst nok dukkede den op forleden, så glæden var stor, da duften spredte sig i huset af den helt rigtige sandkageduft.

Den smager lige så godt nybagt som efter et par dage.

Lises chokoladesandkage

Lises chokoladesandkage

Ca. 12 skiver

Ingredienser

  • 250 g stuetempereret smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Pisk smør og sukker let og luftigt.
  3. Pisk æggene i et ad gangen.
  4. Hak chokoladen mellemfint.
  5. Hæld en skefuld mel over chokoladen. Det forhindrer chokoladen i at ende på bunden af kagen.
  6. Vend mel og chokolade i dejen.
  7. Læg bagepapir i en mellemstor rugbrødsform og hæld dejen i.
  8. Bages i en times tid.