Marcipankage med jordbær og appelsinsirup

Marcipankage med jordbær og appelsinsirup

Hold da op for en flot kurv jeg vandt fra Odense Marcipan. Og i kurven lå også en flot kogebog fra selv samme sted. Den skulle prøves af, og det blev med denne opskrift med småjusteringer.

Nu har mit udgangspunkt i mange år været, at enhver god kageopskrift starter med 100 g marcipan, og nu har jeg rigelige mængder, så der skal bare eksperimenteres.

__________________________________________________

Marcipankage med jordbær og appelsinsirup

  • 150 g stuetempereret smør
  • 150 g sukker
  • 120 g marcipan
  • 2 store æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk mælk
  • 3/4 dl appelsinsaft eller appelsinjuice
  • 2 spsk sukker
  • 4 store jordbær
  1. Tænd ovnen på 150º.
  2. Hæld appelsinsaft og to spsk. sukker i en tykbundet gryde og kog det ind til en tynd sirup ved lav varme.
  3. Smør, sukker og marcipan røres grundigt sammen.
  4. Tilsæt æggene et ad gangen.
  5. Bland mel og bagepulver og rør det i blandingen.
  6. Beklæd en lille springform med bagepapir og hæld dejen i.
  7. Skær jordbærrene i skiver og læg dem oveni dejen.
  8. Hæld til sidst siruppen over og sæt kagen i ovnen.
  9. Bages ca. 1 time og 15 minutter.