Marmorkage med overtræk

Jeg har besluttet mig for at prøve en række af de gamle klassikere af, og en af dem er marmorkagen. Jeg har prøvet en engelsk overskrift, hvor de kom en chokoladeglasur over. Det smager dejligt, men den fungerer også fint uden.

Marmorkage med overtræk

Ingredienser

  • 175 g stuetempereret smør
  • 175 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 1 spsk mælk
  • 1 1/2 spsk mørk kakao
  • 2-3 dl kogende vand

Overtræk:

  • 25 g smør
  • 15 g mørk kakaopulver
  • 1-2 spsk mælk
  • 100 g flormelis
  1. Tænd ovnen på 160º.
  2. Rør smør, sukker, hvedemel, bagepulver, æg og mælk sammen.
  3. Rør kakao og det kogende vand til en blød masse.
  4. Del dejen i to og pisk kakaomassen i den ene dej.
  5. Enten smør eller beklæd en lille sandkageform med bagepapir.
  6. Hæld dejen i skiftevis, så du får lavet et fint mønster.
  7. Bag kagen i 40-50 minutter.
  8. Lad dejen afkøle.
  9. Til overtrækket skal du først smelte smørret.
  10. Rør kakaopulveret i.
  11. Tilsæt derefter flormelis og mælk lidt ad gangen, så det får konsistens som en glasur.
  12. Overtræk kagen med glasuren og server, når glasuren har sat sig.