Medaljer med hvid chokolade og hindbærskum

Medaljer med hvid chokolade og hindbærskum

Ida fik en bestilling fra sin mormor på kage til gæster, og hun valgte at lave medaljer. Det er en meget nem dessertkage, da mørdejen kan laves dagen før, og den smager virkelig dejligt. Vi skal bruge den til vores kobberbryllup, hvor vi stikker den ud i halv størrelse.

___________________________________________________________

Medaljer med hvid chokolade og hindbærskum

12 stk.

Mørdej

  • 350 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 150 g flormelis
  • 1 æg
  • 1-2 spsk koldt vand

Fyld

  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g friske hindbær
  • 2 1/2 dl piskefløde

Glasur

  • 1 dl flormelis
  • 1-2 spsk kogt vand

Pynt

Friske hindbær

  1. Til mørdejen blandes mel, smør i tern, vanillesukker og flormelis enten i en skål eller en foodprocessor og blandes, til det ligner rasp.
  2. Tilsæt æg og vand, til dejen sætter sig.
  3. Læg dejen i film og læg den i køleskab i en times tid.
  4. Tænd ovnen på 180º.
  5. Rul dejen ud og stik 24 medaljebunde ud med en form på ca. 5 cm.
  6. Læg de udstukne mørdejsstykker på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter.
  7. Lad dem køle af på en bagerist.
  8. Rør flormelis og kogt vand til en tyk glasur.
  9. Tag 12 pæne bunde fra og glaser dem og sæt et hindbær på hver.
  10. Pisk piskefløden til en let skum.
  11. Finhak den hvide chokolade,
  12. Mos de friske hindbær.
  13. Vend den finthakkede chokolade og de mosede hindbær i flødeskummet.
  14. Hæld skummet i en sprøjtepose med stjernetylle.
  15. Start med at sprøjte rundt i den yderste kant på den nederste bund og fyld derefter midten op.
  16. Læg låget på og kagerne er klar til servering.