Othellolagkage

Lagkage til Idas fødselsdag

Omdrejningspunktet for fødselsdage i vores familie er lagkager. Den ene skal være med sukkerprint – den anden ofte en othellolagkage. Faktisk er der ramaskrig, hvis den ikke er klar til flokken.
Den ser sværere ud, end den er. Det tager lidt tid og kræver lidt planlægning, men så er det heller ikke nogen sag. Jeg laver som regel makronbunden og lagkagebundene et par dage før. Det tager de ikke skade. Så laver jeg vanillecremen samme dag eller dagen før. Så skal den bare lægges sammen og pyntes.
HUSK: Det vigtigste, når du bager dine egne lagkagebunde, er at piske æg og sukker meget grundigt. Det skal blive til en meget tyk æggesnaps.

Othellolagkage


Othellolagkage
12 stykker

Ingredienser
Makronbund:
200 g marcipan
100 g sukker
2-3 æggehvider

2 lagkagebunde:
165 g sukker
6 æg
165 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vanillesukker

Vanillecreme:
2 æg 
30-35 g maizena
Korn af en halv stang vanille eller 2 tsk vanillesukker
1/2 l sødmælk
75 g sukker

Marcipankant:
150 g marcipan
Flormelis

Overtræk til toppen:
200 g flormelis
2 spsk mørk kakao
Kogende vand

Derudover:
Hindbærsyltetøj
3 dl piskefløde til creme
2 dl piskefløde til pynt

Makronbund

  1. Riv marcipanen på et groft rivejern. 
  2. Ælt sukkeret ind i marcipanen og rør marcipanmassen med en elpisker med æggehvide, til det har en konsistens, som enten kan sprøjtes eller smøres ud på et stykke bagepapir. 
  3. Tegn en cirkel på bagepapiret, som passer til dit kagefad omkring 24 cm i diameter.
  4. Bag makronbunden i 15-20 minutter ved 200 grader.
  5. Afkøles på en bagerist.
Lagkagebunde
  1. Pisk æg og sukker meget grundigt.
  2. Bland mel, sukker og vanille i en skål. 
  3. Vend forsigtigt melblandingen sammen med æggesnapsen.
  4. Bages i 10-12 minutter ved 200 grader
  5. Afkøles på en bagerist.
Vanillecreme
  1. Pisk æg og maizena grundigt sammen, så der ikke længere er klumper i. 
  2. Tilsæt mælk, vanille og sukker og pisk det hele sammen.
  3. Varm vanillecremen op ved middelvarme. Rør jævnligt, så den ikke brænder på. Hvis den er ved at skille, kan du give den lidt iskold sødmælk.
  4. Lad cremen koge forsigtigt i et par minutter.
  5. Stil den til afkøling.
Othellocreme
  1. Pisk 3 dl piskefløde til en fast flødeskum.
  2. Vend den afkølede vanillecreme i flødeskummen med store vendebevægelser. Det er vigtigt, at den bliver luftig.
Marcipankant
  1. På serveringsdagen ælter du flormelis ind i marcipanen, til den får en god konsistens, som du kan rulle i.
  2. Mål højden på kagen.
  3. Drys lidt flormelis på køkkenbordet og rul marcipanen ud i lagkagens højde.
Montering af kagen
  1. Læg makronbunden på et kagefad, evt i en lagkagering, så du kan holde på formen. Hvis du ikke har sådan en, går det nok alligevel.
  2. Smør et lag hindbærsyltetøj på makronbundene.
  3. Læg halvdelen af othellocremen oven på hindbærsyltetøjet.
  4. Læg en lagkagebund ovenpå, smør resten af othellocremen på og læg den sidste lagkagebund på som top.
  5. Sæt marcipanen på siden af lagkagen.
  6. Bland ingredienserne til overtrækket og hæld den over lagkagetoppen.
  7. Pisk 2 dl piskefløde til en fast flødeskum og sæt små rosetter hele vejen rundt langs med marcipankanten.
  8. Pynt med flag og lys (vi havde købt lys, der ikke kunne pustes ud fra Fest og Farver på Lyngby Hovedgade)