Rabarberkage med hvid chokolade

Jeg har fået en rigtig fin tjans på Peters skole, hvor jeg skal levere maden til deres censorfrokoster. Så i de næste uger vil jeg poste en del kage- og frokostopskrifter. I dag er det en rabarberkage med hvid chokolade – en pund til pundkage, som både kan laves dagen i forvejen og fryses ned.

Rabarberkage med hvid chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rabarberkage med hvid chokolade

Ca. 12 stk.

  • 250 g stuetempereret smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • 4-5 stilke rabarber
  • 100 g hvid chokolade
  1. Tænd ovnen på 160º.
  2. Smørret røres godt med sukker.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen.
  4. Hvedemel og bagepulver blandes og røres i.
  5. Rabarberne renses og skæres i 1 cm tykke skiver.
  6. Bag rabarberne i 5-7 minutter med 3 spsk sukker over.
  7. Hak den hvide chokolade i tern.
  8. Vend rabarber og chokolade i dejen.
  9. Hæld dejen i en lille rugbrødsform. Bages i 40-45 minutter.