Rikkes æblekage med mandler og marcipan

Rikkes æblekage med mandler

Min svigermors æbletræer bugner med æbler i år. Der er mange, og de er kæmpestore. Jeg fik en stor pose med hjem i går og tænkte, at der skulle eksperimenteres med en æblekage. Marcipan og æbler går hånd i hånd og på toppen kom der letristede mandler. Jeg har brugt self raising flour, fordi jeg lige havde købt det. Hvis du ikke har det hjemme, kan du erstatte det med hvedemel og bagepulver. Jeg har skrevet forholdene i opskriften.
Så må jeg gå lidt i tænketanken med resten af æblerne. Herom senere.

Rikkes æblekage

Rikkes æblekage med mandler og marcipan

Ingredienser

375 g self raising flour
1 1/2 tsk bagepulver 
Eller
375 g hvedemel
4 tsk bagepulver

3 tsk vanillesukker
340 g sukker
3 æg
225 g smeltet smør
80 g marcipan
350 g æbler
50 g mandler

  1. Tænd ovnen på 165 grader.
  2. Mandlerne hakkes groft og ristes forsigtigt. Stil til side.
  3. Fjern kernehusene på æblerne og skær dem i grove tern. Stil til side.
  4. Mel, bagepulver, sukker, vanillesukker, æg, smeltet smør og marcipan piskes sammen i et minut. 
  5. Æblerne vendes i.
  6. Det hele hældes i en smurt 24 cm springform. Læg evt. bagepapir i bunden.
  7. Strø de ristede mandler ud over toppen og sæt kagen i ovnen.
  8. Bages ca. 60 minutter.
  9. Serveres med kold flødeskum eller creme fraiche.