Sommerlagkage

Sommerlagkage

Så kom de danske jordbær endelig, og da vi holdt familefødselsdag i søndags, så lavede jeg to sommerlagkager med jordbær og mascarponecreme. Den er superlet at lave og smager virkelig dejligt. Vi pyntede den med spiselige blomster fra Inco. Hvis du gerne vil lave dine lagkagebunde selv, kan du finde en opskrift på dem under Otellolagkage.

________________________________________________________________________

Sommerlagkage

1 lagkage – til 8-10 pers.

  • 500-600 g jordbær
  • 2 tsk citronsaft
  • 4-5 spsk sukker
  • 3 æggeblommer
  • 3-4 spsk sukker
  • 2 tsk citronsaft
  • Reven skal af 1/4 citron
  • 2 tsk vanillesukker eller en halv vanillestang
  • 500 g mascarpone
  • 3 lagkagebunde
  • Ca. 2 dl flødeskum
  1. Skyl jordbærrene og gem 10-12 stk. til pynt.
  2. Purér de resternende jordbær med sukker og citronsaft.
  3. Æggeblommerne piskes til et let skum med sukker.
  4. Tilsæt citronsaft, citronskal og vanillesukker.
  5. Pisk mascarponen i, til det hele er en let og luftig creme.
  6. Læg en lagkagebund på et lagkagefad.
  7. Smør 1/3 af jordbærpureen på bunden.
  8. Smør halvdelen af mascarponecremen ovenpå jordbærpureen.
  9. Læg ny lagkagebund på og gentag punkt 7 og 8.
  10. På den øverste lagkagebund smøres et tyndt lag jordbærpuré og pyntes med jordbær i skiver.
  11. Serveres med en letpisket flødeskum med lidt sukker i.