Appelsinmarmelade med gulerod

Hjemmelavet appelsingulerodmarmelade
Jeg skulle bage morgenboller lavede, og 
Så fik jeg også pludselig en vild trang til appelsinmarmelade, så den satte jeg over i går aftes. Man skal have god til den, da den skal stå og koge ind i mindst 3 timer. Det er dog tiden værd, for den smager simpelthen forrygende.

Gulerodsmarmelade

Hjemmelavet appelsingulerodsmarmelade

 
Ingredienser
3 økoappelsiner
75-100 g gulerod
1 vanillestang eller 3-4 tsk vanillesukker
250 g sukker
  1. Appelsinskallen rives ned i en gryde.
  2. Appelsinerne skrælles og skæres i små tern.
  3. Guleroden skrælles og skæres også i små tern. Jeg havde noget revet gulerod, som jeg brugte i stedet.
  4. Vend appelsin, gulerod, sukker og vanillesukker ned i gryden til appelsinskallen.
  5. Lad marmeladen stå på laveste varme i ca. 3 timer.
  6. Rør jævnligt. Hvis marmeladen bliver tør, så giv lidt koldt vand.
  7. Hæld marmeladen på et rent, skoldet glas og lad det køle af. Opbevares derefter på køl.