Drop scones

Morgenmad i weekend’en

Der er vel ikke noget meget bedre end morgenmad i weekend’en. Der er et morgenmadsrepertoire her i huset, og i dag valgte jeg at lave drop scones til familien. Drop scones er meget som amerikanske pandekager, men jeg synes, at de bliver en smule lettere. Og så er de meget nemme at lave.
Vi spiser dem med sukker, honning og frugt eller syltetøj.
Jeg lærte om drop scones i et program fra River Cottage, hvor Hugh skulle lære engelske skolebørn at lave mad. Ungerne var vildt begejstrede og kunne imponere deres forældre med resultatet.

Drop scones

Drop scones
Ca. 15 stk

  1. Ingredienser
    250 g hvedemel – evt. halvt hvedemel – halvt speltmel
    2 tsk bagepulver
    1/2 tsk salt
    50 g sukker
    4 sammenpiskede æg
    1 1/2 dl mælk
    50 g smeltet smør

    Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker i en skål og rør det sammen. 
  2. Lav en fordybning i midten og hæld de sammenpiskede æg deri sammen med en smule af mælken. 
  3. Pisk det sammen. 
  4. Hæld smørret og mælken i, til dejen ligner en tyk grød.
  5. Smelt lidt smør på en pande og hæld dej på panden. Jeg bruger en lille øse, så de bliver på størrelse med en lille cd. 
  6. Bages 1-2 minutter på hver side.
  7. Serveres med frisk frugt og honning, syltetøj eller sukker