Ribsrabarbersyltetøj

Ribsrabarbersyltetøj

Jeg ville gerne lave syltetøj ud af de sidste ribs, men ribs er lidt sure, og jeg ville ikke give den urimelige mængder, så jeg forsøgte at afbalancere den med lidt rabarber. Det lykkedes fint, men jeg gav den alligevel lidt citron for at give lidt modspil. Det endte med en virkelig dejlig syltetøj.

Jeg bruger altid syltesukker, og med ribs er det særlig vigtigt, da det er svært at få ribs til at sætte sig.

_______________________________________________

Ribssyltetøj

2 glas

  • 225 g ribs
  • 150 g rabarber
  • 375 g syltesukkertøj
  • Skal af en halv citron
  • 3 spsk koldt vand
  1. Pil ribsene og skær rabarberne i tynde skiver.
  2. Læg ribs og rabarber i en tykbundet gryde.
  3. Tilsæt syltesukker, citronskal og vand og rør det forsigtigt rundt.
  4. Sæt gryden over på medium varme og lad det koge forsigtigt op.
  5. Lad det koge 8-10 minutter.
  6. Hæld på skoldede glas og opbevar på køl.