Aspargessalat

Vi var til fødevarefestival i weekenden på Hørbygaard ved Holbæk. Det var et rigtig fint fødevaremarked med alverdens lækkerier. Vi købte helt friske asparges fra Svinningegården, en gård som jeg har kørt forbi hundredevis af gange, når jeg skulle til min faster i Hørve. Jeg kan kun sige, at det er en noget anderledes oplevelse at spise disse asparges fremfor dem fra supermarkedet. Jeg valgte at lave en salat af dem, hvor de blev spist rå. Man kan også lige dampe dem i 1-2 minutter, hvis man foretrækker det.

Hvis du vil læse mere om Svinningegården, kan du tjekke her: www.svinningegaarden.dk

Aspargessalat

Aspargessalat

4 pers.

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges
  • 4 spsk god olie
  • Saft af en halv citron
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Et drys friske urter
  1. Skær aspargsene i fine, skrå skiver enten rå eller dampet i 1-2 minutter i letsaltet vand.
  2. Læg dem i et smukt fad og hæld olie, citron, salt og peber over.
  3. Drys med let hånd krydderurterne henover og server.