Spinatsalat med æbler og græskarkerner

Hakkebøf med spinatsalat med æbler og græskarkerner og champignonsauce

Efter en hektisk uge var familien endelig samlet til middag søndag. Middagen skulle være overskuelig, men lækker. Derfor endte besøget i Netto med hakkebøffer, spinatsalat med æbler og champignonsauce. En sikker vinder i det lille hjem. Til dette fik vi bådkartofler i ovnen med rosmarin.



Hakkebøf med spinatsalat med æbler og græskarkerner og champignonsauce
4 pers.

Ingredienser

800 g godt hakket oksekød
Olie til stegning

Spinatsalat
1/2 pose spinat
2 røde æbler
1 håndfuld græskarkerner

Dressing
1/2 dl olivenolie
3 tsk hvidvinseddike
3-4 tsk honningsennep
2 tsk acaciehonning
Salt
Peber

Champignonsauce
400-500 g champignon – gerne brune markchampignon
Olie og smør til stegning
1/2 l madlavningsfløde
2 spsk balsamicoeddike
2 fed hvidløg
Skal af en halv citron
Salt
Peber

  1. Champignonerne renses og skæres i skiver.
  2. Hæld smør og olie på en dyb pande eller i en gryde.
  3. Rist champignonerne til al væden er kogt væk.
  4. Hæld balsamicoeddiken over og lad den koge væk.
  5. Krydr med citronskal, hvidløg, honning, salt og peber.
  6. Hæld fløden over og lad saucen simre ved lav temperatur.
  7. Skyl spinaten og skær æblerne i både.
  8. Rist græskarkernerne på en pande, til de begynder at poppe. Læg dem over på en tallerken til afkøling.
  9. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, til den får en cremet konsistens.
  10. Anret spinat, æbler og græskarkerner i et dybt fad eller en skål.
  11. Hæld dressingen over.
  12. Form 4 bøffer og steg dem ved høj varme ca. 5 minutter på hver side afhængig af størrelsen.
  13. Serveres med bådkartofler.