Spinatsalat med broccoli og persilledressing – prêt de manger!

Vi var til bryllup i London i weekenden. Peters halvbror skulle giftes med sin Rita, så der var bryllup i den danske kirke i Camden. Det var meget festligt.

Vi havde lidt tid til os selv og fik vadet Londons gader tynde. Der er visse faste elementer på vores Londonture, og et af dem er cream tea hos Liberty på Regent Street. Så bliver det ikke meget mere engelsk. Og så naturligvis friske teforsyninger fra Fortnum and Mason på Piccadilly og indkøb af det nye Jamie Oliver blad.

På vej hjem købte Peter en lækker salat hos Prêt de Manger, som jeg lavede i går aftes til grillede koteletter og ovnstegte kartofler.

Spinatsalat med broccoli og persilledressing

Ingredienser

4 pers.

  • 1 dl olivenolie
  • Saft af en lime
  • 1 lille bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • En smule flydende honning
  • Salt og peber
  • 1 pose frisk spinat
  • 1 broccolihoved
  • 1/2 pose bælgede edamamebønner
  • 1 gul eller rød peberfrugt
  • 3 håndfulde græskarkerner
  1. Først piskes eller blendes ingredienserne til dressingen sammen: Olie, lime, persille, hvidløg, honning og salt og peber. Den må godt være smagfuld, men ikke sur. Tilsæt evt.ekstra honning.
  2. Bønnerne tøs op og skylles.
  3. Spinaten skylles grundigt for jord i rigeligt vand og tørres.
  4. Peberfrugten skæres i smalle strimler og steges mør.
  5. Broccolien skæres i små mundrette buketter og blancheres, dvs. koges i 2 minutter, drænes og lægges i to hold koldt vand, så de forbliver sprøde.
  6. Græskarkernerne ristes på en tør pande, til de popper.
  7. Hældes over i en skål, så de ikke rister videre.
  8. Læg spinaten i en stor skål og vend dressingen grundigt ud over alle bladene.
  9. Tilsæt først broccoli, så edamamebønner, peberfrugter og til sidst græskarkerner på toppen.