Brunkager

Heidis sprøde, smørbagte brunkager

Så er julegaverne købt og klar til at blive pakkket ind.Happy days! Nu kan resten af tiden op til juleaften bruges på papirklip, konfekt og julebag. I morgen skal vi bage honninghjerter.
Af alle de småkagr, som jeg bager hen over julen, er brunkagen min favorit. Især dem vi får oppe hos Peter og Heidi.Jeg er så heldig, så jeg fik Heidis opskrift for nogle år siden, og dem lagde jeg dej til i går, så de kunne bages i dag.

Heidis brunkager

Heidis brunkager
ca. 100 stk

Ingredienser
250 g smør
250 g sukker 
200 g sirup
1 1/2 tsk potaske
1 1/2 tsk citronsaft
1 1/2 spsk rom eller cognac
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt nellike
500 hvedemel
65 g mandler
50 g pomerans (kan udelades)

  1. Rør potasken ud i en skål med citronsaft og rom/cognac og stil den til side.
  2. Varm smør, sukker og sirup i en gryde, til det er blevet en blank, ensartet masse. Det må ikke koge.
  3. Sæt massen til afkøling, til den er håndvarm.
  4. Smut mandlerne og hak dem fint.
  5. Når massen er afkølet, blandes potaskeblandingen i.
  6. Sigt mel og krydderier ned i massen og rør det grundigt rundt med en træske.
  7. Ælt dejen færdig på bordet.
  8. Rul dejen i pølser og læg dem på køl, til du skal bruge dem.
  9. Når dejpølserne er afkølede og hårde, skal de skæres ud i 2 mm skiver.
  10. Tænd ovnen på 190 grader
  11. Brunkagerne sættes på pladen og bages i ca. 10 minutter.
  12. Lad dem køle af på en rist og læg dem derefter i en lufttæt beholder.