Italienske mandelsmåkager – biscotti

Biscotti – italienske mandelsmåkager

Vi regnede ud, at det i år er 25. gang, at jeg bager biscotti til jul. Det er egentlig ikke en julesmåkage, men den dukkede op i et juletillæg fra et dameblad, og siden da har de været en fast del af julesmåkagerepertoiret.
De smager fortrinligt til både en kop julete eller glögg. Jeg har givet dem lidt ekstra citron i år, og det klæder dem. Denne opskrift er måske en smule mere besværlig end andre opskrifter på grund af de stiftpiskede æggehvider, men det er altså arbejdet værd. Jeg mener bestemt, at det her er en af de bedste opskrifter, jeg har prøvet og smagt.

Italienske biscotti

Biscotti
ca. 45 stk

Ingredienser
3 æggeblommer
250 g sukker
Korn af en stang vanille eller 2 tsk vanillesukker
3 æggehvider
1 ksnp salt
Skal af 1 stor citron
200 g ristede hakkede mandler
500-550 g hvedemel

  1. Hak mandlerne groft og rist dem på panden.
  2. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker lyst og skummende.
  4. Pisk æggehviderne stive med saltet.
  5. Vend æggehviderne med æggesnapsen.
  6. Tilsæt citronskal og ristede mandler.
  7. Bland melet i og ælt dejen glat.
  8. Rul dejen i tre ruller og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  9. Bages i 20-25 minutter til de er gyldne.
  10. Skru ovnen ned til 150 grader.
  11. Tag rullerne ud og skær dem i 1-2 cm brede stykker.
  12. Rist dem sprøde og gyldne i ca. 2 minutter.
  13. Læg dem på en bagerist til afkøling.