Jødekager

Glædelig jul til alle med opskrift på Kais julesmåkager og jødekager

Min svigerfar elskede søde sager og især julesmåkager, så hvert år bagte jeg til ham og min svigermor. Min svigermor skulle ikke snydes, så der blev i formiddag afleveret 12 stk. gelékager på Hummeltoftevej. Gelékagerne stammer fra min svigerfars barndom, hvor hans mor bagte dem til ham. Jeg fandt endelig en opskrift, som nogenlunde matchede den, og de bragte stor lykke. 
De bages af en jødekagedej, så da der var lidt tilovers, bagte jeg lige to plader jødekager. 
I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår.

Jødekager og gelekager


Kais julesmåkager
12 stk

Ingredienser
300 g hvedemel
1/2 tsk hjortetaksalt
85 g sukker
200 g smør
1 æggeblomme
Hindbærsyltetøj
1 æg til pensling
Perlesukker

  1. Bland mel, hjortetaksalt, sukker og  det kolde smør sammen, til det ligner revet ost. Hvis du har en røremaskine, så brug den. Det gælder om at røre så lidt som muligt ved dejen.
  2. Tilsæt æggeblommen og evt. lidt koldt vand, til dejen er samlet.
  3. Pak den ind i film og læg den på køl.
  4. Tænd ovnen på 185 grader.
  5. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  6. Stik 24 kager ud i cirkler på ca. 4 cm i diameter. 
  7. Læg 12 cirkler på hver plade.
  8. Stik et hul i midten på 12 af cirklerne. Jeg brugte bunden af en tylle, så jeg fik et hul på ca. 1 1/2 cm i diameter.
  9. Pensl alle småkagerne med æg.
  10. Småkagerne med hul i drysses med perlesukker.
  11. Bag småkagerne i 8-9 minutter, til de er lysebrune.
  12. Lad småkagerne afkøle.
  13. Læg en klat hindbærsyltetøj på bunden og læg en udstukket top ovenpå, så man kan se hindbærsyltetøjet.
Jødekager
24 stk.
 
Ingredienser
Samme som grunddejen ovenover
Kanelsukker
  1. Samme fremgangsmåde med fremstilling af dejen.
  2. Stik jødekagerne ud med samme form.
  3. Pensl jødekagerne og drys med kanelsukker
  4. Bages i 8-9 minutter.
  5. Sæt til afkøling