Klejner

Lækre hjemmekogte klejner – Ida i køkkenet

Ida har i flere år kogt klejner sammen med sin far, og det ville hun også i år, så dan jeg kom hjem forleden dag, havde hun lagt dejen, så alt var klar.
De blev kogt i formiddag, og jeg må sige, at det er de bedste klejner, de nogensinde har lavet. De er utroligt luftige og meget velsmagende. Så kan julen bare komme an!

Idas hjemmekogte klejner

Hjemmekogte klejner
ca. 50 stk

Ingredienser
500 g mel
125 g smør
125 g sukker
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk kardemomme
Skallen af en citron
2 æg
1 tsk vanillesukker
2 pakker palmin

  1. Bland alle ingredienserne sammen til en blank, glat dej.
  2. Læg dejen på køl, til du skal bruge den. Vi har haft den liggende i fem dage uden problemer.
  3. Find klejnesporen frem.
  4. Smelt palminen i f.eks. en sauterpande ved middelvarme.
  5. Rul dejen tyndt ud.
  6. Skær dejen ud i ‘dominotern’ og skær et hul på langs midten. Vrid klejnen gennem hullet
  7. Læg klejnerne i palminen og kog dem, til de er lysebruve. Vend dem undervejs med en hulske.
  8. Læg dem til afkøling på fedtsugende papir.
  9. Drys med flormelis inden servering.