Småkager med rosmarin og citron

Småkager med rosmarin og citron

Julen nærmer sig, og det samme gør småkagebagningen. Jeg har bagt vanillekranse, siden jeg var en lille pige, så de skal selvfølgelig laves. Derudover har de italienske biscottis på en eller anden måde også sneget sig ind og bliver altid lavet som det første i december.
Jeg var på småkagekursus for et par år siden, og der bagte jeg disse småkager for første gang. De er lidt anderledes, men kan sagtens sniges ind i julebagningen. De har en tydelig smag af citron og en undertone af rosmarin. De smelter på tungen.
De skal rulles til pølser og sættes på køl. Det er meget vigtigt. Ellers er de ikke til at skære ud. Dejen er lidt porøs, men rul den og læg den i film, så kan den formes lidt mere, når den først er afkølet.

Småkager med citron og rosmarin

Småkager med rosmarin og citron
Ca. 40 stk.

Ingredienser
150 g stuetempereret smør
150 g sukker
50 g flormelis
1 æg
Skal af to citroner
1 stilk frisk rosmarin
250-300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt

  1. Pisk smørret med sukker og flormelis, til det er lyst og luftigt.
  2. Pisk ægget sammen og tilsæt.
  3. Bland mel, salt og bagepulver sammen.
  4. Riv citronskal og hak rosmarinen fint.
  5. Bland melblandingen, citronskal og rosmarin ned til æggeblandingen.
  6. Tril dejen til to pølser, læg dem i film og læg dem på køl i mindst to timer.
  7. Tænd ovnen på 190 grader.
  8. Skær dejen ud i tynde skiver og læg dem på bagepapir på bagepladerne.
  9. Bag dem i 7-8 minutter, til de er lyse og fine.
  10. Læg dem til at køle på en bagerist.