Kartoffelsuppe med rugbrødscrumble og bacon

Kartoffelsuppe med rugbrødscrumble og bacon

Hej alle

Her kommer så min første opskrift.

Håber I kan bruge den.


 

 

 

 

 

 

Kartoffelsuppe med rugbrødscrumble og bacon
4-5 personer

Ingredienser

1.5 kg kartofler – jeg bruger bagekartofler
1 bundt porrer
1/2 liter madfløde 8%
Vand 
Evt. 1 grøntsagsbouillonterning
3 fed hvidløg
Frisk timian 
Salt
Peber

Bacon

1 skive rugbrød pr. person
Purløg

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. 
  2. Rens og skyl porrerne grundigt for jord og skær dem i skiver. 
  3. Pil hvidløgene. 
  4. Det hele lægges i en gryde sammen med det friske timianblade og dækkes til med vand. Læg låget på. 
  5. Koges til kartoffelstykkerne er møre.
  6. Imens steger du baconen i små stykker, til den er sprød og dejlig.
  7. Derefter smuldrer du rugbrødet, salter det og steger det sprødt.
  8. Purløget hakkes.
  9. Så skal suppen blendes med en stavblender.
  10. Hæld først det meste af vandet fra over i en skål. Det skal du bruge senere til at jævne suppen. 
  11. Blend kartofler og porrer til det er helt jævnt. 
  12. Tilsæt derefter vand og fløde til den ønskede konsistens. 
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Serveres med bacon, rugbrødscrumble og hakket purløg.
  15. Velbekomme