Græskarsuppe

Suppe til kulturnatten

Kulturnatten i København er et fast indslag her i familien, og efter vi flere gange har ledt efter steder at spise i København og er endt på Burger Max!!!, så spiser vi hjemme og snupper varm kakao i byen.
Suppe er nemt og giver varme i kroppen, så jeg lavede en græskarsuppe med bacon og hjemmebagt brød. Jeg brugte butternutsquash, men man kan også bruge hokaido eller græskar.

Græskarsuppe med baconstykker, creme fraiche og hjemmebagt brød

Græskarsuppe med baconstykker, creme fraiche og hjemmebagt brød

4 pers.

Ingredienser

1 kg græskarkød – ca. 2 butternutsquash
2 løg
Olie
4 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 1/2 l grøntsagsbouillon
2 dl fløde
Salt
Peber

200 g bacon i tern

1/4 l creme fraiche

  1. Skær skallen af græskarene og skær dem i grove tern. 
  2. Pil løgene og hak dem i tern.
  3. Hæld olie i en stor gryde og svits løgene, til de er klare. 
  4. Tilsæt græskar, presset hvidløg, koriander og spidskommen og vend det hele rundt, til græskarene har taget lidt farve.
  5. Hæld 1 1/2 liter koldt vand i gryden sammen med bouillonterninger og lad det koge op. 
  6. Skal småsimre i ca. 30 minutter.
  7. Imens suppen koger, ristes baconen sprød og lækker.
  8. Når græskarene er møre, stavblendes det hele.
  9. Smag suppen til med salt og peber. Så er den klar til servering.



 

 

 

 

Brød til suppen

Ingredienser

5 dl koldt vand
30 g gær
15 g salt
2 spsk honning
200 g durummel
350-400 g manitobamel eller alm. hvedemel
Olie

  1. Opløs gær i det kolde vand. 
  2. Tilsæt salt og honning. 
  3. Derefter røres først durummel og derefter hvedemelet i. 
  4. Æltes 8-10 minutter, til dejen er glat.
  5. Dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 time. 
  6. Slå dejen ned og form den til et aflangt brød. 
  7. Læg den på bagepapir på bagepladen, skær 3 skrå snit i brødet med en meget skarp kniv, pensl med olie og drys med salt. 
  8. Lad det efterhæve, til ovnen er varmet op til 250 grader.
  9. Sæt en lille bradepande nederst i ovnen og hæld 1 dl koldt vand i, når du sætter brødet ind.
  10. Sæt brødet ind ved 250 grader, sluk ovnen og efter 5 minutter tænder du igen og skruer op til 200 grader.
  11. Bages i ca. 30 minutter.
  12. Køl af på rist.