Mulligytawnysuppe

Suppe til det barske efterårsvejr

Jeg ved ikke med jer, men sådan et ruskevejr, vi har for øjeblikket, indbyder til varm suppe. For nogle år siden introducerede Ida os for mulligatawnysuppe. Hun havde lavet den til hjemkundskab. I dag lavede jeg den påny, men dog i en anden udgave. Den er fyldt med grøntsager og kogt kylling. Herlig spise!
Jeg forsøgte også at bage naanbrød, men de bliver aldrig helt, som jeg vil have dem. Når det lykkes, skal jeg nok poste opskriften.

Mulligatawnysuppe


Mulligatawnysuppe
4-5 pers.

Kogt kylling

1 kylling 1200 g
2 liter koldt vand
2 gulerødder
1 stort løg
2 fed hvidløg
15 peberkorn
Salt
Frisk timian
1 håndfuld persille

Læg kyllingen i en rummelig gryde. Skær gulerødder og løg ud i grove stykker. Hvidløgene skæres ud i kvarte. Hæld vand over sammen med salt, peberkorn, frisk timian og persille. Lad kyllingen koge en times tid. Gem kyllingebouillonen.
Når kyllingen er kogt, sættes den til afkøling og plukkes derefter for kødet, som skæres ud i tern.

Suppen

  1. Ingredienser:
    Olie
    1 spsk smør
    1 sweet potato
    1 stort løg
    1/2 hvidkål
    2 gulerødder
    1 porre
    2 fed hvidløg
    1/2 l kyllingebouillon
    1-2 spsk karry
    1 spsk tomatpuré
    1 spsk mangochutney
    1 dåse kokosmælk light
    Salt

    Persille
    2 dl creme fraiche eller syrnet fløde

    Skær sweet potato og gulerødder ud i 1 cm tern. 
  2. Løget skæres i tynde både. 
  3. Hvidkål og porre skæres i tynde strimler. 
  4. Smør og olie hældes i en stor gryde. Alle grøntsagerne og hvidløgene hældes i panden og ristes i 10 minutter. 
  5. Drys karryen over grøntsagerne. 
  6. 1 1/2 l kyllingebouillon hældes over grøntsagerne sammen med tomatpuré og mangochutney. 
  7. Suppen skal koge 35-40 minutter, til grøntsagerne er møre. 
  8. Lad suppen køle af i 10 minutter. 
  9. Tilsæt kokosmælken og blend suppen med en stavblender. 
  10. Smag suppen til med salt. 
  11. Læg kyllingen i og varm suppen op igen.
  12. Serveres med en klat creme fraiche og persille.

    Tip!
    Hvis du ikke bryder dig om kokosmælk, kan du tilsætte 2 dl madlavningsfløde 8% i stedet for.