Ramen med oksekød og grøntsager

Fjerde indslag fra IRMA’s madmesse: Ramen med oksekød og grøntsager. Da vi havde hørt Hugh Fearnleys forrygende indlæg, blev vi hængende oppe ved scenen og hørte Papa Ramen fortælle lidt. Han lavede ramen med kolde nudler. Vi valgte at lave den varme udgave, og det var afgjort en succes.

Ramensuppe med oksekød og grøntsager

Ramen er en japansk suppe med misopasta, tang og nudler, som er perfekt til det kolde, danske vejr. Man kan bruge alle slags grøntsager, så den er god, hvis man skal rydde op i grøntsagsskuffen og har en rest kød.

Ramen med oksekød og grøntsager

4 pers.

Ingredienser

Suppe

  • 2 l vand
  • 1 porre
  • 3 gulerødder
  • 1/2 spidskål
  • 1 løg
  • 1 oksekødsbouillonterning
  • 1 spsk misopasta
  • 2 spsk østerssauce
  • 4 spsk soya

Tilbehør

  • 1 fintstrimlet rød peber
  • 25 g tørret udblødt tang
  • 1 lille bakke babyspinat
  • 1 pk. ramennudler
  • 300 g stegt culotte fra dagen før i strimler
  • 4 håndfulde bønnespirer
  • 4 håndfulde finthakket forårsløg
  • 1 smilende æg pr. mand
  1. Hæld vand i en gryde
  2. Tilsæt bouillonterning og grofthakkede rensede grøntsager
  3. Lad det koge i en time ved lav varme og tag derefter grøntsagerne op, som kan smides væk.
  4. Tilsæt misopasta, østerssauce og soya.
  5. Kog ramennudlerne efter anvisning på pakken.
  6. Anret nudler, kød, peberfrugter, spinat og tang i fire dybe tallerkener
  7. Hæld rigelig suppe over hver anretning.
  8. Pynt med æg, forårsløg og bønnespirer.