Spread af hvide beder og gule beder

Da vi var på IRMA’s madmesse, købte vi en masse forskellige beder. I stedet for at bage dem i ovnen, som jeg sædvanligvis ville gøre, så lavede jeg spreads af dem. En spread minder om en hummus eller en pesto, men den er knap så olieholdig og vist også lidt sundere, fordi der både er grove grøntsager i og kikærter.Vi bruger dem til tilbehør til kød, i sandwich, oven på en frokostsalat. Ja, til nærmest hvad som helst. På lørdag skal jeg have gulerodsspread med til et pølse- og ostebord i familien. Den er der opskrift på under tilbehør.

Spread af gule beder

Spread af gule beder

Ingredienser

  • 300 g gule beder
  • 1 dåse/255 g forkogte kikærter
  • 1 dl olie
  • 1 fed hvidløg
  • Saft og skal af en lille citron
  • Salt og peber
Spread af hvide beder

Spread af hvide beder

Ingredienser

  • 270 g hvide beder
  • 1 dåse/255 g forkogte kikærter
  • 1 dl olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk friskrevet ingefær
  • Salt og peber
  1. Bag bederne møre ved 180º i 35-40 minutter med lidt olie.
  2. Lad bederne køle af.
  3. Blend alle ingredienserne til en ensartet masse. Det ligner en grov hummus.
  4. Hæld på lufttæt beholder. Den kan holde op til 10 dage i køleskabet.