Aspargescreme

Jeg er altid på udkig efter nye opskrifter på saucer, pestoer, spreads. Ja, alt som kan bruges i stedet for den traditionelle sauce. Så jeg blev rigtig glad, da jeg fandt denne opskrift på en aspargescreme. Vi elsker grønne asparges, så det var helt oplagt at prøve denne af. Og at den så samtidig er en light udgave, gjorde det jo ikke dårligere.

Vi fik cremen til grillet kylling, romainesalat med grønne asparges og cherrytomater og nye kartofler.

Aspargescreme serveret til grillet kylling og salat

Aspargescreme

4 pers.

  • 250 g grønne asparges (et halvt bundt – den anden halvdel blev brugt til salaten)
  • 2 1/2 dl græsk yoghurt
  • 2 skalotteløg eller 1 forårsløg
  • 1/2 lime
  • Salt og peber
  • Evt. lidt hakket persille eller purløg
  1. Kog aspargsene i 5 minutter og læg dem derefter i koldt vand i 1 minut.
  2. Dryp aspargsene af i et dørslag.
  3. Find enten en foodprocessor eller minihakker frem.
  4. Bland alle ingredienserne og hak dem fint.
  5. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere lime.