Gulerodsspread

Her er det første indlæg med inspiration i IRMA’s madmesse. Vi var henne hos Søris’ stand, hvor vi købte forskelligfarvede økologiske gulerødder. De havde lavet en gulerodsspread, som man kunne smage på deres meget lækre foccacia. Den smagte bare superlækkert, så jeg har her forsøgt at genskabe den. Vi skal bruge den i aften til tortillas med oksekødstrimler og feta. I morgen bliver den brugt til tøsernes frokost samt Peters salat.

Gulerodsspread

Ingredienser

  • 6 mellemstore gulerødder
  • 1 dåse kikærter
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2-1 dl olie
  • Salt og peber
  1. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
  2. Bag gulerødderne møre i ovnen.
  3. Køl dem af i 5-10 minutter.
  4. Dræn kikærterne.
  5. Blend alle ingredienserne til en hummusagtig masse.
  6. Juster med olien til det har den rigtige konsistens.